Maailmalla tapahtuu: valikoituja e-aineistoihin liittyviä linkkejä

Press release of the European Bureau of Library, Information and Documentation Associations (EBLIDA) on the European Union Consultation on Copyright Rules
Asiasanat: 
Tagit: 
The Publishers Association (PA) and the Society of Chief Librarians (SCL) have today announced the launch of a yearlong pilot for e-lending in public libraries. The aim of the pilot is to carry out real-time, real-world research into the impact of ebook lending in public libraries on authors, publishers and on the library service so that a suitable and sustainable model for all stakeholders can be found.

E-kirja lyö läpi kirjastoissa

6, Hel, 2014
"Digitaaliset e-kirjat ovat lyömässä itseään läpi kirjastojen kautta. Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjastojen e-lainojen määrä nousi viime vuonna yli 339 000:een, ja pääkaupunkiseudulla kokeiltu ja testattu Ellibs-e-kirjastopalvelu aiotaan ottaa jatkossa käyttöön muuallakin Suomessa."
Tagit: 
"Kirjamyynnin murros on ollut käynnissä jo pidempään, mutta kukaan ei osaa ennustaa sen lopputulosta. Sähkökirja ei ole vielä yleistynyt. Samaan aikaan paperisten kirjojen myynti sakkaa."
This guide will be especially useful for libraries that do not yet offer e-books, helping them identify library e-book vendors through an objective rating.

Tietolinja 2/2013

31, Jou, 2013
Uudessa Tietolinjassa on monta mielenkiintoista artikkelia. Aiheina mm. kirjastojärjestelmät, semanttinen web ja avoimet julkaisuarkistot.

Sanapaltti

5, Jou, 2013
Pornaisten vanhan kansakirjaston kokoelmasta on digitoitu 1800-1900-luvun vaihteen maaseutukirjaston tarjontaa esittelevä valikoima, joka on luettavissa ja selailtavissa kirjaston ylläpitämässä Sanapaltti-tietokannassa.
Opetus- ja kulttuuriministeriön Kirjastopäiville 2013 osallistui noin 165 osallistujaa ympäri Suomen. Kaksipäiväisillä Kirjastopäivillä kuultiin alan ajankohtaisia asioita, esiteltiin kirjastojen hyviä hankkeita ja palkittiin vuoden Kirjastokehittäjät. Päivän esitykset löytyvät verkkosivuilta.
"Regeringen sätter upp nationella mål för svenskarnas läsande. Samtidigt inleds ett nytt försök med e-böcker på biblioteken. Det är ett par av nyheterna i regeringens litteraturproposition Läsa för livet."
Asiasanat: 
Ruotsissa kirjastojen e-kirjalainaus kasvaa ja kulut lisääntyvät. Nyt pohditaan sitä, miten e-ainestokulut voidaan kattaa tulevaisuudessa, jos käyttö lisääntyy edelleen.

Minnan salonki

27, Toukokuu, 2013
Kirjailija Minna Canthin elämää ja tuotantoa esittelevä Minnan salonki avautuu. Sivusto sisältää Minna Canthin arkistoaineistoa digitaalisessa muodossa.
Asiasanat: 
Tagit: 

Sivut